Путин: Турбулентност економија неће зауставити Русију и Кину

03-09-2015 02:41:48 | | / vostok.rs |


Председник Руске Федерације Владимир Путин изјавио је да ће, без обзира на турбулентности економија Русије и Кине, велики билатерални пројекти бити остварени.

„Видимо све турбулентности које се дешавају у свету, у нашим економијама. Спремни смо за то“, рекао је шеф руске државе током сусрета са председником Кине Си Ђинпингом у Пекингу.

Путин је рекао да су Си Ђинпинг и он потпуно уверени да ће се две земље кретати постепено, ићи напред, развијати односе и остваривати све планове, међу којима су и велики пројекти.

Лекције Другог светског рата треба памтити како би се на минимум свели конфлитки у свету, изјавио је Путин током сусрета с кинеским председником.

Он је нагласио да народи Русије и Кине не смеју да забораве „како су се сурово понашали окупатори на привремено окупираним територијама и до каквих је небројених жртава то довело".

„Дужни смо то да памтимо и да се никада ништа слично не би поновило. Пажљиво сам слушао ваш говор на паради, сматрам да је то била главна порука вашег обраћања народу Кине и народима целог света: непоходно је учинити све да би се у будућности спречили војни конфликти, да се они сведу на минимум", нагласио је руски председник.

„Управо сте рекли да нас уједињују стратешки односи и, како ми кажемо, свеобухватно партнерство", али важно је и то како посматрамо проблеме историје", рекао је шеф руске државе на састанку с кинеским председником.