Италија почела да схвата важност Русије

04-09-2015 09:23:00 | | / vostok.rs |


Влада Италије почиње да схвата да политика изолације Русије представља грешку, написала је на свом званичном блогу посланица италијанског Парламента, председница партије „Напред Италија“ Дебора Бергамини.

Политичарка је реаговала на недавну изјаву министарке одбране Италије Роберте Пиноти, која је, како преноси агенција „Аскањуз“, изјавила да је неопходно „почети са обнављањем дијалога са Русијом“ и „настојати да се нађу заједничке тачке гледишта“.

„Чини се да Владе Италије најзад почиње да схвата да је политика изолације Русије стратешки недалековида, не само због опасног ефекта који она има на италијански извоз, него и са геополитичке тачке гледишта“, написала је Бергаминијева коментаришући речи министарке одбране Италије.

Бергаминијева је нагласила да су у партији „Напред Италија“ више пута позивали да се Русија схвати као савезник, а не као непријатељ Запада. Према њеним речима, Москва треба да постане савезник европских земаља уколико оне намеравају да се супротставе ширењу тероризма и да стабилизују ситуацију на Блиском истоку.

„Надамо се да ће освешћивање у овој ситуацији, које је дошло са закашњењем, довести до оштре промене курса и стратегије“, навела је Бергаминијева.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут