Владивосток – руски Лас Вегас

07-09-2015 10:28:16 | | / vostok.rs |


Руска компанија „Дајмонд форчун“ планира да уложи 900 милиона долара у изградњу хотелског и забавног комплекса на далеком истоку Русије — у Владивостоку.

Директор компаније Георгиј Кондаков рекао је да ће његова компанија у наредних десет година уложити око 900 милиона долара у изградњу хотелског и забавног комплекса у Владивостоку, преносе медији.

Према његовим речима, изградња првог забавног комплекса, који ће обухватити казино „Селену“ и два хотела, требало би да буде завршена до краја 2016. године. Његова површина износиће око 18.000 квадратних метара.

„У први комплекс планирамо да уложимо око 35 милиона долара за које очекујемо да ће нам се вратити у првих годину и по дана пословања“, казао је Кондаков, додајући да ће изградња другог и трећег хотелског и забавног комплекса бити финансирана од профита из казина „Селена“.

Према његовим речима, компанија ће се фокусирати на изградњу вишенаменског забавног центра који поред хотела и казина укључује и низ других забавних садржаја.

Планира се изградња воденог парка, јахтинг клуба и неколико казина и то све на најмање 619 хектара земље.

Русија је 2009. године забранила коцкање у већини места у земљи, али је дала зелено светло за формирање зона на далеком истоку земље у којима је коцкање дозвољено — у Владивостоку, Алтају, Краснодору и Калињинграду. Руско летовалиште Сочи и полуострво Крим додати су на листу прошле године.