Западни медији губе читаоце због антируске пропаганде

09-09-2015 09:56:37 | | / vostok.rs |


Пропагандне активности „немачких идеологизираних мејнстрим“ медија ударилe су не само по имиџу, већ су обориле и продају, пише Propagandaschau.

Како наводи аутор, због антируске и антисиријске реторике, дезинформације о „мајдану" и дужничкој кризи у Грчкој — главни листови у Немачкој неповратно су изгубили поверење читалаца, сада их потпуно заслужено називају „лажним медијима".

Ако су раније мислили да чланци у овим листовима пишу паметни људи, сада ови професионални лажови задовољавају се само осмесима сажаљења, пише лист.

Многи читаоци у Европи сматрају да се локални медији налазе под контролом политичара и великих концерна. Репутација професије новинара пала је испод сваког минимума: сада представницима ове делатности у Немачкој верују ништа више него свештеницима и туристичким оператерима, сматра аутор Propagandaschau.

Медији покушавају да се супроставе растућој тенденцији немачких листова. Експерти за пи-ар и пропаганду су се активирали. Почели су да предлажу попусте, а сада још намеравају да оснују немачки пандан Пулицерове награде.

Професионални лажови са националних телевизија и онако регуларно једни друге награђују, наводи аутор. При томе, све то се финансира из џепова гледалаца.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут