Грчка и Иран одобрили прелет руских авиона у Сирију

10-09-2015 09:51:54 | | / vostok.rs |


Атина је одобрила прелет руских авиона преко грчког ваздушног простора на путу за Сирију, саопштио је амбасадор Русије у Грчкој.

„Прес-служба Амбасаде Русије потврђује да је добила одобрења грчких власти за прелет руских авиона преко ваздушног простора Грчке“, рекао је „Интерфаксу“ представник руске дипломатске мисије у Атини.

Тако је он одговорио на питање да ли је руска страна добила одобрење од грчких власти за прелет руских авиона са хуманитарном помоћи.

„Одобрење је издато на основу инструкција Министарства иностраних послова Грчке од 31. августа ове године“, додао је саговорник агенције.

И Техеран не прави проблем руским авионима са хуманитарном помоћи за Сирију, изјавио је амбасадор Русије у Ирану.

„Руска амбасада добила је данас одобрење за све затражене летове руских авиона који се спремају за одлазак у Сирију за допремање хуманитарне помоћи“, рекао је прес-аташе амбасаде Русије у Техерану Максим Суслов.

Прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков изјавио је, након одбијања Бугарске да отвори ваздушни простор за руске авионе, да Москва проучава алтернативне путеве за испоруку хуманитарне помоћи Сирији.

„Ако се не варам, управо данас је у Министарству иностраних послова саопштено да постоје алтернативни путеви испоруке хуманитарне помоћи који ће бити проучени и које ће руска страна користити“.