Захарова: Речи Лагардове о Украјини су изјава века

10-09-2015 09:57:25 | | / vostok.rs |


Званична представница МСП-а Русије Марија Захарова са иронијом је прокоментарисала изјаву шефице Међународног монетарног фонда Кристин Лагард о „расту економије Украјине“.

„Уз убризгавање, за непуну годину, 6,7 милијарди долара у не баш најмању земљу (по речима председника Порошенка, то чини само 38 одсто од наведеног обима), чак се и мртва привреда мрда. А то што је Украјина одушевила свет — изјава је века“, написала је Захарова на својем Фејсбуку.

Директорка који врши расподелу у Међународном монетарном фонду (ММФ) Кристин Лагард, током своје посете Кијеву изјавила је да је Фонд задивљен напретком извођења реформи који је постигла Украјина.

„Треба да кажем да је Украјина одушевила свет, постигавши то што је постигла у кратком временском интервалу. Било је веома тешко постићи ту макроеконску стабилност која се сада учвршћује, привреду која већ показује знаке обнове“, рекла је Лагардова.

Украјина се са кредиторима 27. августа договорила о отпису 3,6 милијарди долара дуга за обвезнице. Укупни дуг је пре тога износио 18 милијарди долара. У вези са тим, међународна рејтинг агенција „Фич“ снизила је дугорочни рејтинг банкрота Украјине на ниво „неизбежан банкрот“.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут