Србија победила Италију - прва у групи

10-09-2015 04:31:42 | | / vostok.rs |

Србија – Италија 101:82 (крај). Србија убедљиво савладала Италију у последњем мечу у Берлину, чиме је освојила прво место у групи Б Европског првенства. Теодосић и Бјелица фантастични, одбрана "орлова" донела убедљиву победу. Србија чека противника у осмини финала.


Кошаркашка репрезентација Србије освојила је прво место у групи Б на првенству Европе, пошто је у 5. колу победила селекцију Италије са 101:82 (25:19, 23:21, 28:19, 27:23).

Изабраници Александра Ђорђевића пружили су још једну одличну и са максималним учинком путују у Лил, где ће бити одиграна нокаут фаза такмичења

Као и против Турске, србски кошаркаши фуриозно су ушли у меч и већ на старту сусрета дали до знања Италијанима да неће имати чему да се надају.

Са 26 поена и осам асистенција, од чега 19 за првих 20 минута, Милош Теодосић је буквално сам трасирао победу србског тима. Италијани нису имали решење за његове продоре, магична проигравања и шутеве за три поена.

По ко зна који пут показало се да ретко која екипа може да парира Ђорђевићевим пуленима када је капитен расположен за игру.

И не само то, србски селектор може да буде задовољан, јер његов тим не осцилира, већ како који репрезентативац уђе у игру са клупе да свој допринос.

Одличну подршку Теодосић је имао у лику Немања Бјелице и Мирослава Радуљице, који како шампионат одмиче полако улази у препознатљиву форму.

Бјелица је сусрет завршио са 19 поена, србски центар додао је 14, док је двоцифрен учинак имао и Богдан Богдановић - 10 поена.

Тренер Симоне Пјаниђани одмарао је на овом мечу Марка Белинелија, али питање је колико би НБА ас помогао против изузетно расположеног вицешампиона света.

Италија је најближа преокрету била у 23. минуту када је пришла на само 52:46. Брзом серијом од 11:2 репрезентативци Србије вратили су високу предност, коју су чували до самог краја.

Србски кошаркаши имају два дана паузе, а меч осмине финала одиграће у недељу против четвртопласиране селекције из групе А - Пољске или Финске.