Трамп напао имигранте, Обама Трампа

15-09-2015 10:44:22 | | / vostok.rs |


Републикански председнички кандидат Доналд Трамп обрушио се поново на илегалне имигранте и рекао да су Сједињене Америчке Државе „депонија за остатак света“.

Упркос позивима републиканаца да ублажи реторику по том осетљивом питању, Трамп је јуче рекао да међу имигрантима који илегално живе у САД има припадника банди, за шта је добио овације на скупу у Даласу који је привукао око 15.000 људи, јавио је АП.

„Ви људи патите. Ја сам у Њујорку, а и они су у Њујорку. Они се налазе на сваком месту. Одвратно је то што се дешава у нашој земљи“, рекао је Трамп на митингу у оквиру своје предизборне кампање.

Питање имиграције је главна тачка Трампове кампање, што је он и истакао када је у јуну најавио своју кандидатуру. Том приликом он је неке мексичке имигранте, који у САД бораве илегално, назвао „силоватељима и криминалцима“.

На јучерашњи говор реаговао је амерички председник Барак Обама који није директно поменуо име Доналда Трампа, али је осудио изјаве против имиграната које долазе из редова републиканаца.

„Све те њихове антимигрантске изјаве у супротности су са оним што смо ми и шта ми представљамо“, рекао је Обама на једном скупу у Ајови, пренео је АФП.

„Само уколико нисте Индијанац, ваша породица је однекуда дошла“, рекао је Обама.

„Када чујем да неко говори о томе да су нека деца другачија од моје деце, или да мање вреде, да су мање вредна нашег поштовања и бриге, мислим да то није амерички. Не верујем у то. Мислим да је то погрешно“, рекао је Обама.