88О.ООО РОБОВА РАДЕ У ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ

17-10-2013 05:11:58 | | / mojenovosti.com |

Према извештају веома угледног немачког дневног листа "ШПИГЕЛ", око 88О.ООО народа раде у Европској унији као робови, а једна четвртина од ових особа, њих око 27О.ООО су сексуално искориштени.

Ове податке је објавио Специјални одбор Парламента Европске уније после спороведених испитивања и установио да постоји 3.6ОО интернационалних криминалних организација у зем-љама Европске уније.
Ове криминалне организације остварају годишњи добит од око 25 милијарди евра са трговином грађана, а са трговином људских органа и дивљих животиња годишње остварују добит од око 18 милијарди евра и кроз Циyберцриме проузрокују штету од око 29О милијарди евра.
Једна озбиљна опасност кроз корупцију у јавном животу, забележено је преко 2О милиона оваквих случајева, која је проузроковала годишњу штету у износу од 12О милијарди евра.
Као што се види из наведених података у земљама Европске уније има и оваквих катастрофалних криминлних случајева, али у наведеном извештају дневних новина "ШПИГЕЛ" неманикаквих коментара Брисела, како се мора борити против оваквих случајева, да би се ово даље спречило, јер полицијске службе морају и даље још више него до сада, уложити максимум знања и труда да се ово сузбије.

Живко Беговић