Сирија: Кад може САД, може и Русија

17-09-2015 07:54:14 | | / vostok.rs |


Русији ће бити дозвољено да бомбардује позиције терористичке организације Исламска држава у Сирији, изјавио је Башар Џафари, стални представник Сирије у УН.

Башар Џафари, стални представник Сирије у УН, изјавио је током разговора са новинарима: Русији ће бити дозвољено да бомбардује позиције терористичке организације Исламска држава у његовој земљи, преноси агенција Асошијетед прес.

Сиријски амбасадор сматра нелогичним да је САД-у дозвољено да се бори против ИД уз помоћ бомбардера, док су Русији такве акције забрањене.

„На крају крајева, имамо заједничког непријатеља“, закључио је Џафари.

Са друге стране, Русија предлаже САД-у разговоре о војном аспекту ситуације у Сирији. Сада Бела кућа размишља о том предлогу, саопштио је шеф Стејт департмента Џон Кери новинарима.

Кери је навео да је већ разговарао о томе са Пентагоном, Белом кућом и својим руским колегом Сергејом Лавровом: „Руси су предложили да имамо разговоре војске са војском и разговоре о прецизном решењу конфлика, узимајући у обзир потенцијалне ризике и имајући јасну представу на путу који предстоји какве су намере (Русије) према Сирији“, изјавио је Кери.