Украјинске санкције подсећају на басну „Слон и псето“ Опширније: http://rs.sputniknews.com/rusija/20150917/4621722.html#ixzz3lzgHiZ7j

17-09-2015 01:19:23 | | / vostok.rs |


Председник Државне думе Сергеј Наришкин упоредио је проширење антируских санкција од стране Украјине са познатом басном Ивана Крилова „Слон и псето“.

„То је негативан знак. Још један негативан корак са једне стране — украјинске стране. Али, знате, то ме подсећа на басну Крилова ’Слон и псето‘“, рекао је он новинарима.

Притом, председник парламента је нагласио да се без обзира на увођење санкција од стране Кијева, дијалог са украјинском страном наставља.

„Дијалог је у току“, рекао је он, одговарајући на питање новинара.

Потпредседник Владе Русије Аркадиј Дворкович изјавио је данас да ће руска влада
размотрити могуће последице нових санкција Кијева.

Председник Украјине Петро Порошенко јуче је увео санкције против 388 физичких и 105 правних лица са роком важења од једне године. Између осталог, на списку су се нашли министар одбране Сергеј Шојгу, председник Државне думе Сергеј Наришкин, шеф Чеченске Републике Рамзан Кадиров, саветник председника Русије Сергеј Глазјев, генерални директор МИА „Русија севодња“ Дмитриј Кисељов.

„Код нас се том темом бави спољнополитички ресор, док ћемо ми, наравно, дати своју анализу последица које су усвојиле колеге и представити је руководству ради доношења одлуке“, рекао је Дворкович, одговарајући на питање да ли ће Русија одговорити реципрочно на увођење санкција од стране Украјине и какав ће бити њен одговор.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут