Путин: Мундијал у Русији ће ући у историју светског спорта Опширније: http://rs.sputniknews.com/rusija/20150918/4645608.html#ixzz3m6N0Yf6h

18-09-2015 04:45:47 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин поздравио је учеснике свечаности поводом почетка одбројавања времена до светског шампионата у фудбалу 2018. године, нагласивши да ће Русија учинити све да га достојно организује.

Русија ће учинити све да буде достојан домаћин светског шампионата у фудбалу 2018. године, који ће ући у историју светског спорта, изјавио је Владимир Путин обраћајући се учесницима свечаности посредством видео-линка.

„Припрема за Мундијал у 11 градова наше земље којима је припала част да буду домаћини шампионата иде пуном паром. И биће учињено све да достојно дочекамо 32 водећа тима планете, да створимо услове који ће им омогућити да покажу своје мајсторство и да поклонимо милионском аудиторијуму навијача истински добар фудбал“, рекао је Путин на свечаности.

Председник је навео да се Русија увек радује гостима и обећао да ће приредити грандиозни спортски празник који ће „ући у историју светског спорта и фудбала“. „Најважније је то што ћемо још више учврстити велику, пријатељску, међународну фудбалску породицу“, додао је Владимир Путин.

Подсетимо да ће први светски фудбалски шампионат у Русији бити одржан од 14. јуна до 15. јула 2018. Мечеви ће се играти у Москви, Калињинграду, Санкт Петербургу, Волгограду, Казању, Нижњем Новгороду, Самари, Саранску, Ростову на Дону, Сочију и Јекатеринбургу.

Данас се у руским градовима одржавају свечаности посвећене почетку пројекта „Хиљаду дана до светског шампионата у фудбалу 2018. у Русији“.