Украјинци траже 1.000 долара за пролазак камиона са храном на Крим

23-09-2015 04:49:46 | | / vostok.rs |


Украјински активисти, који су блокирали путеве из Украјине за Крим, траже од возача камиона по хиљаду долара за пролазак. Према речима кримских званичника, у недељу су припадници „Десног сектора“ и других украјинских организација блокирали путеве који воде до граничних прелаза са Кримом и започели сопствену економску блокаду полуострва.

Још раније су украјински званичници говорили о увођењу блокаде на увоз прехрамбених производа, како би становници Крима променили свој однос према Украјини и вратили га под окриље Кијева.

Власти руске републике Крим назвали су ту акцију бесмисленом. Огласио се и председник државног савета Крима Владимир Константинов, који је потврдио да припадници „Десног сектора“ захтевају од возача камиона по хиљаду долара за прелазак преко границе. Он је активисте назвао паразитима који уништавају животе произвођача поврћа на југу Украјине.

„То место неће остати упражњено, ту нишу ће попунити произвођачи из Русије“, истакао је Константинов.

Он је такође рекао да је убеђен да ће кримске власти спречити било какву турбуленцију на тржишту хране у тој руској републици, упркос настојањима Украјинаца.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут