Русија ће покренути питање о блокади Крима

24-09-2015 09:07:53 | | / vostok.rs |


У недељу је Украјина блокирала испоруке прехрамбених производа на Крим и почела „временски неограничену прехрамбену блокаду“ полуострва. Русија сматра да је ова акција бесмислена.

Москва ће поставити питање о блокади Крима у међународним организацијама, изјавио је извор у Министарству иностраних послова Русије.

„Природно, ми ћемо ова питања поставити у међународним организацијама… и, природно, тај проблем ће се решавати у корист руских ресурса“, изјавио је саговорник РИА Новости.

У недељу су активисти екстремистичког покрета „Десни сектор“, забрањеног у Русији, као и других украјинских организација, блокирали испоруку прехрамбених производа на Крим. Раније су посланици Врховне раде Украјине и лидери нерегистроване организације „Меџлис кримских Татара“, Рефат Чубаров и Мустафа Џамилев, саопштили да намеравају да блокирају границу са Кримом. Власти руске републике назвали су ову акцију бесмисленом. Кијевске власти не спречавају блокаду полуострва. Представници кримско-татарских организација осудили су ову акцију.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут