НОВА КЊИГА СОРОКИНА ЗА ТРИ ДАНА ПРЕСТИГАО ДЕНА БРАУНА

22-10-2013 02:47:08 | | / mojenovosti.com |

Нова књига Владимир Сорокина „Телурија „ (Теллурия) првенедеље након изласка из штампе постала је лидер продаје у дема највећим моксовским књижарма, јавила руска државна гемција РИА Новости.

Телурија се у књижарским излозма појавила у уторак,15. окотобра,а њен излазак из штампе приопратио је велики број медија.Радња романа се збива у новом Средњовековљу-Европи будућности, насљеној псоглавим људима и кентаурима, малим људима и великанима, крстоносцима и праволсавним комунистима.

Како је агенцији РИА Новости изјавио педставник службе маркетинга Трговачке књижарске кућеМосква , роман Сорокина је заузео прво место по продају и орестигао светски бестселер Ифрено Дена Барауна.

У књижари Библио-глобус продаја Сорокинове књиге такође псотиже рекорде. Свакодневно се прода по неколикодесетина примерака.За три дсна од кад је роман доспео на полице, продто је 152 примерка, изајвила је руској агенција начелницца службе маркетнига у овој кући књиге Лариса Ведњејева.

Сорокинова књига срално првлаћи пажљу књижевних критчара и теоретичара.

Аутор је добитник великог броја књижевних нагарад и прзнања, међу којима је награда Министартва културе Немачке.

Сорокинове књиге превдене су на 20 језика а ове доине је био номинован за међунaродну награду Букер (Man Booker International Prize), али је, као што је познато награда припала аметичкој сисатељици Лидији Девис.