Песков: Спекулације о ратовању Русије у Сирији нереалне

24-09-2015 05:59:42 | | / vostok.rs |


Прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков одбио је да коментарише саопштења да је Русија, наводно, спремна да самостално учествује у војним операцијама против терориста у Сирији, ако Америка одбије да координише акције међународне коалиције са Москвом, Дамаском и Техераном.

„Сада постоји много медијских спекулација; највећи број тих спекулација нема ништа заједничко са стварношћу“, изјавио је Песков.

„Коментарисати свако такво саопштење би било глупо, контрапродуктивно“, сматра прес-секретар шефа државе.

Агенција Блумберг је раније саопштила, позивајући се на извор близак Кремљу, да се председник Русије Владимир Путин, наводно, спрема да самостално бомбардује позиције милитаната терористичке организације Исламска држава у Сирији, ако САД одбије њен предлог да координише акције коалиције са Русијом, Ираном и сиријском армијом.

Представник Кремља је саопштио и му нису познати никакви наводи о припремљеној молби упућеној Савету федерације да дозволи употребу војске у Сирији.

Са друге стране, представник комитета Савета федерације Виктор Озеров је саопштио да нису добили захтев председника Русије да употреби Оружане снаге у Сирији и нема информације да се оно припрема, рекао је.

„Такав захтев не поседује Савет федерације и, колико ми је познато, није ни у припреми“, рекао је он.