Путин: Нисам цар Владимир

25-09-2015 10:06:52 | | / vostok.rs |


Руски председник Владимир Путин изјавио је у интервјуу америчкој мрежи Си-Би-Ес уочи посете Сједињеним Америчким Државама да Американци не треба да га сматрају аутократским „царем“.

Новинар Си-Би-Еса Чарли Роуз упитао је Путина, који би следеће недеље на маргинама Генералне скупштине Уједињених нација требало да се састане са председником САД Бараком Обамом, да ли му доликује да га зову царем, пренела је агенција АФП.

„Не, не доликује ми. Али није ни важно како ме зову, без обзира на то да ли се ради о људима који ми желе добро, пријатељима или политичким противницима“, истакао је председник Русије у исечцима интервјуа који ће у целости бити емитован у недељу.

„Важно је оно што морате да урадите у интересу своје земље, која вам је поверила титулу шефа руске државе“, додао је он.

Путин се затим у шали пожалио на свој имиџ снагатора у САД.

„Можда у Америци немају шта друго да раде него да причају о мени“, рекао је руски председник.

Путин је, међутим, имао и лепе речи за Американце, па је у интервјуу навео: „Волим креативност које показују у решавању својих проблема. А такође и њихову отвореност, зато што им омогућава да ослободе унутрашње потенцијале свог народа. Захваљујући томе, Америка је постигла невероватне резултате у развоју своје земље“.