Берлин: Санкцијама се не може тражити помоћ од Русије

26-09-2015 11:21:55 | | / vostok.rs |


Вицеканцелар и министар економије Немачке Зигмар Габријел напоменуо је да постоји могућност укидања санкција у случају сарадње с Русијом у Сирији, преноси „Цајт“.

„Морамо да променимо однос према Русији“, рекао је политичар. Почетак зближавања, према његовим речима, могла би да буде изградња другог крака гасовода „Северни ток“, а завршетак — укидање санкција.

„Конфликт око Украјине не може у тој мери да утиче на однос Немачке, Европе и САД према Русији, да би Русија престала да буде партнер у Сирији“, додао је вицеканцелар.

На тај начин Габријел се индиректно заложио за укидање санкција Русији, независно од реализације Минског споразума, сматра „Цајт“.

„Свако мора да разуме да се не могу, с једне стране, у дугом временском периоду одржавати санкције, а с друге, да се моли за сарадњу“, нагласио је Габријел.

Вицеканцелар се такође дотакао теме избеглица из земаља Блиског истока. Према његовим речима, САД и земље Персијског залива обавезне су да се на међународном нивоу боре с миграционом кризом.

„Сједињене Државе морају да уложе више напора, јер су донекле одговорне за појаву избеглица услед рата у Ираку“, рекао је Габријел.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут