Републиканци за сукобе са Русијом

27-09-2015 11:56:14 | | / vostok.rs |


Међу републиканцима не постоји мирољубивих кандидата, чак су и жене без срца, а Карла Фјорина је само једна њих. Крајње је безобзирно то што Вашингтон одређеним акцијама провоцира Русију, а притом јој говори да те акције нису усмерене против ње. Москва врло добро зна против кога су акције усмерене.

„Састанак са Путином? Ја уопште не бих разговарала. И превише смо разговарали са њим. Ја бих одмах започела обнову шесте флоте и програма ракетне одбране у Пољској. Спроводила бих редовне и агресивне војне вежбе у балтичким државама. Вероватно бих послала још неколико хиљада војника у Немачку. Путин ће добити поруку. Русија лоше глуми, а Владимир Путин је неко са ким не треба причати. Једини начин да га зауставимо је да осети нашу моћ и да све држимо под контролом“, овако је америчка политичарка из Републиканске странке Карли Фјорина описала начин будуће сарадње са Русијом.

Она неће да разговара са руским председником Владимиром Путином, већ ће му „поруке“ слати путем војних претњи.

Једина порука коју амерички политичари шаљу Русији је ратна. Пентагон је „руску претњу“ означио као потенцијално агресивну и припрема планове за рат.

Шта је то Русија урадила што је натерало Вашингтон да планира рат? Чињеница да је Русија извршила инвазију на Украјину је тачна колико и она да је Садам Хусеин поседовао оружје за масовно уништење и везе са Ал Каидом, због чега је, наводно, Америка одлучила да нападне Ирак.

Поставља се питање: ако је Русија извршила инвазију на Украјину, како је могуће да је Украјина још увек тамо? Ако се ослабљена Украјина изборила са руском инвазијом, како је онда могуће да је Русија и даље претња?

Како би изашао на крај са „руском претњом“, Вашингтон је послао немачке борбене авионе да патролирају изнад балтичких земаља. Ако Вашингтон истиче да они нису усмерени против Русије, зашто их онда шаље? Можда због тога да би штитили балтичке земље од Ирана, као што противракетни систем који је Вашингтон поставио у Пољској штити Европу од непостојећих иранских нуклеарних интерконтиненталних балистичких пројектила.

Ако је све што Вашингтон каже лаж, онда Русија не може да ризикује и направи договор са Америком којим би били заустављени сукоби двеју сила. Сједињеним Државама се не може веровати — реч Вашингтона је бесмислена.

Руски председник је више пута истицао да провокације и пропаганда Вашингтона уништавају поверење између две земље, чиме се повећава ризик од нуклеарног рата, али Вашингтон то не чује.

Путин је 2012. године јасно рекао да Русија одбацује политику Вашингтона која међународно право поништава употребом војне силе. Руски председник је тада рекао да жеља Вашингтона за хегемонизмом чини остале земље небезбедним. Политика насиља Вашингтона, рекао је Путин, може имати крајње озбиљне последице по Вашингтон.

Три и по године касније, кандидати Републиканске странке за председничке изборе показују да нису чули шта им је Русија говорила.

Уколико било ко од републиканаца буде изабран за председника, а исто се односи и за демократе, резултат ће бити рат. Нема потребе бринути што обе странке намеравају да вам одузму социјално и здравствено осигурање и приватне пензије, јер нећете бити ту да у њима уживате.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут