Клевета Самира Силајџића према Гаврилу Принципу кога је назвао терористом

28-10-2013 08:20:22 | | / mojenovosti.com |

Пре више од пет година боравио је у радној посети покрајине Корушке у Аустрији тадашњи министарски председник Кантона Сарајево СамирСилајџић и у Клагенфурту дао један интервју новинару Клајне цајтунгаТомасу Цику.
Господин Самир Силајџић је вероватно ако не брат, а оно у најмању рукуможда рођак тадашњег бошњачког политичара Хариса Силајџића из Мостара, којије пре пар година изгубио на изборима и нестао са врхунске сценебошњачких полтичара због неуспеха у политици као и можда ради својевелике мржње према Србима, Републици Србској и Србији.
У своме интервјуу са новинаром Томасом Циком изјавио је да је ГаврилоПринцип терориста, а не народни херој како је он раније третиран у БиХ ибившој Југославији, јер ми смо сада ово мишљење савладали и променули,али да они нису још увек савладали тешкоће југословенског рата, који јекао агресор покушао да уништи све што је било најважније у Сарајеву,рекао је Самир Силајџић.
Поред тога, Господин Самир Силајџић је у овом интервјуу изјавио да јевелика неправда да се Србија третира као потенцијални кандидат зачланство у ЕУ, која је уништила у току рата један милион људских жртава.На питање новинара Томаса Цика, да се Сарајево сматра као део Ал каидеу Европи, Самир Силајџић је одговорио да у Сарајеву није постојаоникакв центар за обучавање терориста, јер босански муслимани нису
терористи. Ми имамо младе жене које носе мараме на глави, али је тоодраз њихове религиозне припадности, без икаквог знака фанатизма,изјавио је на крају разговора Самир Силајџић са новимарем Клајнецајтунга Томасом Циком у Клагенфурту.
Ово су само главни делови његове изјаве, које смо превели са немачкогјезика, што се може видети из факсимила Клајне цајтунга.Изјаве Самира Силајџића су дубоко националистичке, проткане великоммржњом према бившој Југославији, Србима, Репблици Србској и историјскојчињеници третмана Гаврила Принципа, кога је назвао терористом радиубиства Франца-Фердинанда 1914. године у Сарајеву.Велика је лаж
његове изјаве да је Србија уништила током рата милион грађана.Прилог:Факсимил изјаве Самира Силајџића Кронен цајтунга, са делимичнимпреводом најважнијих детаља Ж.Б.
Живко Беговић