Песков: Операција руских снага у складу са принципима међународног права

03-10-2015 09:20:33 | | / vostok.rs |


Русија је спремна за информациону координацију и тражење начина за решавање сиријског проблема са свим заинтересованим странама, изјавио је руски председник Владимир Путин на крају састанка са лидерима Француске и Немачке Франсоа Оландом и Ангелом Меркел, саопштио је прес–секретар шефа државе Дмитриј Песков.

„Председник је нагласио да је Русија спремна да води информациону координацију и да настави да тражи решење за сиријски проблем заједно са свим заинтересованим земљама. Председник је посебно нагласио да операцију у Сирији изводе руске Војно–ваздушне снаге у строгом складу са принципима међународног права и на молбу сиријског руководства“, рекао је прес–секретар шефа државе.

Током разговора са француским колегом Владимир Путин је информисао Оланда о операцији Ваздушно–космичких снага Русије у Сирији и о раду информационог центра у Багдаду.

„Доста дуго се разговарало о сиријским пословима. Путин је информисао свог француског колегу о томе како протиче операција, информисао га је о механизмима размене информација заинтересованих земаља у региону које реализује Руска Федерација. Испричао му је и о координационом центру у Багдаду, саопштивши да је потребно да се и друге земље придруже раду овог центра, уколико то желе“, рекао је Песков.

Читајте више на
Руски ваздушни напади у Сирији - из минута у минут