НАГРАДА ЗА ЕРДОГАНА

01-11-2013 09:58:11 | | / mojenovosti.com |

ОдAndreasa Melcera, члана

Европског Парламента
Прошле недеље је Комисија Европског Парламента поднела годишњи извештај о успеху Турске у протеклом периоду, који је означио њен корак назад у политичком погледу.
У њему је констатовано да је борба за домаћу власт, убиства за такозване увреде части, за малу азијску земљу "главни изазов"који и даље остаје на снази, ограничавање слободе штампе, националнне мањине немуслиманског становништва, у првом реду Хришћани су свакодневно изложени сталној дискриминацији, употреба силе против демонстраната и затвореника,један рaзлог за забринутост.

С обзиром да се Турска све више удаљује од европских схватања, Комисија европског Парламента у Бриселу препоручује њено убрзање преговора у циљу кандидата за Европску унијуи поред тога што је критиковала употребу силе Турске против демонстрната коју је Ердоган употребио у Инстамбулу у јуну месецу ове године у Гези парку.

Као што се види, Брисел на овај начин шаље захвалност председнику владе Турске Ердогану за насиље против демонстраната и награђује га, уместо да се коначно прекину преговори са Турском за њену кандидатуру у Европску унију, што би било сасвим правилно.