Песков: Циљеви напада руске авијације у Сирији су терористичке организације које нападају Војску Сирије

06-10-2015 05:10:14 | | / vostok.rs |


Циљеви напада руске авијације у Сирији су терористичке организације и групе које се налазе на територији ове земље и које нападају сиријске оружане снаге, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков, коментаришући саопштење НАТО-а.

„Више пута су и војни званичници и председник Русије наглашавали да су циљеви напада терористичке организације и групације које се налазе на територији Сирије и које нападају оружане снаге у тој земљи, као и цивилне. Тих групација је тамо много“, рекао је Песков.

Песков је саопштио да подршка добровољцима у Сирији није функција државе Русије. Он је навео да Владимир Путин „није формулисао свој однос према том питању (о потенцијалним добровољцима који би могли отићи да се боре у Сирији на страни Владиних снага) он се највише концентрисао на те људе који постају жртве утицаја Исламске државе који одлазе тамо, који се тамо концентришу, који потпадају у канџе екстремиста и терористичких организација и постоји претња да ће они на такав начин морално осакаћени враћати се кући“.

„То није функција државе“, рекао је Песков, одговарајући на питање о могућој подршци руске стране добровољачких јединица у Сирији.

„Ја не могу да одговорим на то питање. Таква тема се не налази сада на дневном реду“, рекао је портпарол руског председника.

Песков је изјавио и да се не може повезивати перспективе политичког решавања у Сирији са операцијама Војно-космичких снага Русија у тој земљи.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут