ЛНР и ДНР одлажу изборе за следећу годину

06-10-2015 05:31:36 | | / vostok.rs |


Власти Луганске и Доњецке Народне Републике су пристале да одложе локалне изборе са 1. новембра и 18. октобра на следећу годину, саопштили су стални представници ЛНР и ДНР на минским преговорима, Владислав Дејнего и Денис Пушилин, објавио је Лугански информациони центар.

„На крају овог рада саопштавамо о пристанку ДНР и ЛНР да одложе изборе са 18. октобра и 1. новембра на следећу годину“, наводи се у саопштењу.

Како су саопштили, представници ДНР и ЛНР су спремни да раде са свим учесницима минског договора на усаглашавању пројекта посебног закона о изборима. Пушилин и Дејнего такође сматрају да овај пројекат, као и други акти, треба да буду парафирани од стране свих учесника минског споразума.

„У случају да током гласања у Врховној ради или из других разлога усаглашени текст буде измењен, то ће се сматрати грубим и недопустивим кршењем комплекса мера“, речено је у саопштењу.

Украјинске власти су расписале изборе за локалне органе за 25. октобра, док су се власти самопроглашене Луганске Народне Републике спремале се да одрже изборе 1. новембра, а ДНР 18. октобра.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут