Републику Српску мимо воље народа уваљују у НАТО, а њени политиачри ћуте

06-10-2015 06:50:10 | | СРНА, Восток/ vostok.rs |


Водитељ Експертског тима НАТО-а за процену провођења Индивидуалног партнерског акционог плана "ИПАП" Тања Хартман истакла је да је у БиХ у посљедњих неколико месеци видљив напредак у испуњавању услова на евроатлантском путу.

Она је додала да је БиХ урадила велики посао и да су, по њеним речима, овакве позитивне вести увек добродошле и нагласила да ће експертски тим направити предлог финалне процене и предати га државама чланицама НАТО што је пре могуће, саопштено је из Министарства спољних послова БиХ.

Заменик министра спољних послова БиХ Јосип Бркић састао се данас са Хартмановом коју је информисао о активностима које се предузимају и плановима Комисије за НАТО интеграциони процес.

Бркић, који је и председавајући Комисије за НАТО интеграциони процес БиХ, нагласио је велику укљученост свих институција у БиХ у НАТО интеграциони процес и обавестио о активностима власти у БиХ на књижењу војне, перспективне, непокретне имовине, у складу са принципима наведеним у одлуци НАТО-а из Талина, из априла 2010. године.

Бркић се нада да ће комплетан процес израде Финалне процене имплементирања Ипап од НАТО-а бити завршен до министарског састанка НАТО-а који ће бити одржан почеком децембра у Бриселу, како би били представљени позитивни резултати које је БиХ постигла у областима од интереса за даљи наставак и убрзање НАТО интеграционог процеса.

Он је најавио већи ангажман на пољу јавне дипломатије у смислу упознавања и информисања различитих група јавности о предностима чланстава у НАТО.

Експертски тим из НАТО штаба борави у посети БиХ током које ће заједно са Комисијом за НАТО интеграциони процес БиХ одржати стручне консултације, након чега ће израдити процену имплементације ИПАП-а који је својеврстан пандан Извјештају о напретку који ЕУ креира унутар ЕУ интеграционог процеса.

О овим активностима нико од политичара из Републике Српске се није огласио.