Украјински посланик тражи да се помогне Исламској држави у Сирији

07-10-2015 05:30:09 | | / vostok.rs |


Саветник министра унутрашњих послова Украјине и народни посланик, Антон Герашченко, изнео је предлог да Украјина објави имена руских војника који учествују у операцијама у Сирији.

Он наводи да би их џихадисти са Кавказа нашли и пресудили им „по шеријату“.

Наиме, Герашченко је овај предлог изнео на Фејсбуку и то тако што се укључио у дискусију о ваздушним операцијама руске авијације у Сирији.

„Русија користи Сирију да прикаже снагу свог оружја и у друге пропагандне сврхе о Русији. Скоро сваки прилог на тв-у је пропраћен крупним кадровима људи који опремају авионе, стављају бомбе и слично…“ – пише у дискусији, а Герашченко се укључио у исту са својим предлогом.

„Они су дебили. Треба наћи имена и адресе тих руских војника и објавити, па да им џихадисти са Кавказа пресуде по шеријату.“ – пише Герашченко, а затим покреће и иницијативу да сви који располажу именима и адресама руских војника активних у Сирији пријаве то сајту „Peacemaker“.

На сајту „Peacemaker“ ћемо направити посебан одељак са именима и адресама руских војника који учествују у операцијама у Сирији, каже Герашченко.

Тај одељак ћемо назвати „Путинови злочини у Сирији и на Блиском Истоку“, а тако ћемо евидентирати лица која спроводе те злочине, пише Герашченко на Фејсбуку.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут


Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут

Правда