Бела кућа поново прети Русији „међународном изолацијом” због Сирије

09-10-2015 11:16:38 | | / vostok.rs |


Коалиција коју против Исламске државе предводе САД наставиће да делује чак и ако Русија не буде давала конструктиван допринос борби против те терорисричке органзације – саопштио је Џош Ернест.

Он је у име Беле куће истовремено припретио Москви „још већом међународном изолацијом” због њених дејстава у Сирији. Притом је Русији прорекао: још дубље уваљивање у сиријски грађански рат.

Амерички државни секретар Џон Кери, који се поново срео са шефом руске дипломатије Сергејом Лавровом, иступио је са тврдњом да међу циљевима које гађају руски авиони и ракете већину уопште не чине базе, складишта и позиције Исламске државе.

Иначе, на прогнозу шефа пентагона, Ештона Картера, да руску авијацију у Сирији наредних дана чекају губици – одреаговало је Министарство одбране РФ. Саопштило је:

„Русија себи – поводом америчких војних операција по целом свету – никада није дозволила изношење јавних очекивања погибије америчких војника. Картерова изјава демонстрира ниво политичке културе и степен цинизма неких представника америчке власти”.

А поводом америчких тврдњеида су неке руске крстареће ракете лансиране из Каспијског мора пале на територији Ирана портпаролка Министарства иностраних послова Рф Марија Захарова је вечерас рекла:

„Видела сам извештај CNN са тврдњом да су наше крстареће ракете пале у Ирану. Баш интересантно: само, не тврди ли се то због немоћне злобе?!”

Осим CNN, и Ројтерс, Блумберг и Франс-Пресс јавили су да су четири руске крстареће ракете наводно пале на територији Ирана...

А Иран је вечерас званично саопштио: да никакве руске ни било чије друге ракете нису пале на његову територију...

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут