Николић: Немам намеру да више будем у страначком животу Опширније: http://rs.sputniknews.com/srbija/20151011/1100197016/nikolic-stranka-akt

11-10-2015 11:05:08 | | / vostok.rs |


Председник Србије Томислав Николић изјавио је да нема намеру да прави нову странку, као и да нема намеру „да више уопште буде у страначком животу“.

Он је на питање да прокоментарише спекулације да намерава да прави нову странку, одговорио „да нема намеру да више уопште буде у страначком животу“.

На питање хоће ли се вратити у СНС, Николић је одговорио:

„Питање је. Странку сам напустио у сузама и она је сада јача него када сам је оставио, има боље резултате. Због тога сам срећан“, каже председник Србије.

Упитан зашто онда неће да се врати у странку, ако ју је тако напустио, Николић је одговорио да је то „зато што не мисли више да се бави политиком“.

На питање београдског листа да ли размишља да се поново кандидује, Николић одговара:

„Како који дан. Видећемо. Не бих волео да се кандидујем, а да не будем кандидат СНС–а. Ево, сада вам кажем — ако би странка имала другог кандидата, ја се не бих кандидовао“, додао је Томислав Николић.

Упитан да прокоментарише непрекидне полемике у медијима о његовом односу са премијером Александром Вучићем и на питање „да ли је он гори него раније“, Николић је изјавио:

„Не, само није бољи, пошто немамо толико могућности да се виђамо“.

Не требају нам избори, ако их буде подржаћу СНС

Николић је изјавио да мисли да нам ванредни парламентарни избори нису потребни, али да ако до њих ипак дође, Србска напредна странка има његову подршку.

„Мислим да нам (избори) нису потребни. Влада је апсолутно стабилна, има већину и упориште у народу. Право је (премијера Александра) Вучића да поднесе оставку и да то доведе до ванредних избора, али не видим разлог за то. Ако ипак то уради, СНС има моју подршку. Немам другог политичког фаворита“, рекао је србски председник.