САД не желе да ратују са Русијом „туђим рукама“

15-10-2015 12:39:09 | | / vostok.rs |


Председник Америке Барак Обама преузео је на себе одговорност да се војни конфликт у Сирији неће претворити у „рат туђим рукама“ између Вашингтона и Москве.

Како је изјавио званични представник Беле куће Џош Ернс, САД би желеле да Русија „конструктивно допринесе“ делатности међународне коалиције против терористичке организације Исламска држава, преноси Ројтерс.

„Председник је јасно дао на знање да се конфликт у Сирији неће претворити у ’рат туђим рукама‘ између САД и Русије. То је чврста обавеза коју је преузео наш председник и ми ћемо је спроводити“, рекао је он.

Ернест је још једном поновио став Беле куће, према којем би САД поздравиле „конструктивни допринос“ Русије у коалицији против терористичке организације Исламска држава коју предводе САД, али да за сада не виде ништа што личи на „конструктивни допринос“.

„Међутим, ми смо отворени за то“, додао је представник Беле куће.

„Поздравили бисмо промену стратегије Русије која би омогућила да се реализује циљ коју су они, по сопственим речима, ставили пред собом“, рекао је Ернест.

„Мислим да би вишестрани напори били ефикаснији, од једностраних акција земаља, таквих као што је Русија“, закључио је он.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут