ЕУ нек каже да ли нас кажњава јер нисмо увели санкције Русији

15-10-2015 04:23:31 | | / vostok.rs |


Србија жели да буде у Европској унији, то и ја желим, али Србија никада неће признати независност Косова и Метохије, рекао је председник Србије Томислав Николић делегацији новинара из Немачке.

Томислав Николић изјавио је да Србија никада неће признати независност Косова, док је на ЕУ да каже да ли је овај наш став у потпуној супротности са жељом ЕУ да будемо њен члан.

У једночасовном разговору са немачким новинарима, Николић је оценио да смо „веома близу тога да Европа потпуно отвори своје карте“.

Истиче да не одустаје од идеје да Србија буде члан Европске уније, као и да, све док је то могуће, Београд жели да учествује у разговорима у Бриселу са Приштином и са Унијом, све док ЕУ не одустане од тих разговора.

Николић сматра и да је Србија сада, после свих похвала за реформе које спроводи ова влада, враћена много година уназад у односу са ЕУ.

Упитан о односима са Москвом, председник је рекао да Србија не мора да уводи санкције Русији и поручио да Унија „отворено треба да нам каже ако нас због тога кажњава“.