Трамп: Нема доказа да су побуњеници оборили МХ-17

16-10-2015 10:54:38 | | / vostok.rs |


Кандидат за председника САД Доналд Трамп изјавио је да не постоји довољно доказа да би се окривили побуњеници у Донбасу за рушење малезијског авиона „боинг-777“, на лету МХ-17, иако САД сматра супротно.

„Они говоре да нису гађали авион. То можда и јесте њихово оружје, али они из њега нису пуцали. Штавише, они су говорили да је друга страна испалила пројектил, како би их окривили. Руку на срце, ми вероватно никада нећемо заиста знати ко је заиста крив“, рекао је Трамп.

Према мишљењу политичара, истрага авионске несреће може да потраје наредних 50 година, а да ни тада не буду доказани кривци. Трамп сматра да је време да се окрене нови лист и да је потребно фокусирати се на сопствене проблеме а не увлачити се у прекоокеанске конфликте.

„Ми морамо да почнемо да радимо на томе да поново од САД направимо велику земљу“, закључио је Трамп.

Савет безбедности Холандије је недавно објавио резултат истраге пада малезијског „боинга-777“ који је из Амстердама летео у Куала Лумпур. Из Руске авијационе агенције сматрају да постоји много пропуста у истрази због којих није могуће тачно утврдити околности несреће. Такође, руска агенција није искључила могућност тајне сарадње између Украјине и Холандије по питању вођења истраге.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут