Пронађени трагови "ванземаљске цивилизције"

16-10-2015 11:07:21 | | / vostok.rs |


У звезданом систему који је забележио телескоп Кеплер примећене су необичне структуре које би могле да указују на присуство технолошки напредних ванземаљских цивилизација.

Џејсон Рајт, астроном са Универзитета у Пенсилванији, спрема се да објави извештај о овом бизарном открићу, објашњавајући да би ови објекти могли да представљају мноштво ванземаљских мегаструктура.

„Били смо фасцинирани њиховим необичним изгледом. Тачно је да су ванземаљци последња хипотеза коју би требало да узмете у обзир када откријете нешто необично, али велика група пронађених објеката изгледа баш као нешто што би изградили ванземаљци“, изјавио је Рајт.

Звезда, позната као КИЦ 8462852, удаљена је око 1.500 светлосних година од Земље.

Налази се у близини Млечног пута, између сазвежђа Лабуд и Лира. Пажњу астронома први пут је привукла 2009. године, када је означена као кандидат чији би систем могао да садржи планете налик Земљи.

Али, КИЦ 8462852 је емитовала много чуднији светлосни образац од било које звезде око које би могла да се окреће нека настањива планета.

„Никад нисмо видели ништа слично. Помислили смо да би у питању могла да буде грешка, или да су подаци стигли у том облику због кретања летелице, али све смо поново пажљиво прегледали и није било ништа од тога“, изјавила је Табета Бојаџијан са Универзитета Јејл.

Она је недавно објавила научни рад у којем разматра све могуће природне узроке настанка мистериозних објеката, а за сада је задовољавајуће једино објашњење да је нека друга звезда привукла низ комета ка КИЦ 8462852, што би представљало готово немогућу случајност.