Антонов: ИД планира да се шири у централну Азију

18-10-2015 08:11:45 | | / vostok.rs |


Исламска држава планира да рашири своју активност на Европу, Русију, централну и јужну Азију, а за продор у земље Заједнице независних држава (ЗНД) и на север Кине могу бити искоришћена упоришта у Авганистану, изјавио је заменик министра одбране Анатолиј Антонов.

Он је рекао да је у последње време у Авганистану знатно порасла активност терористичких група у оквиру ИД, као и да се може очекивати експанзија у централноазијске земље ЗНД, али и у правцу региона Синкјанг, који се налази на северозападу Кине.

Говорећи о војној операцији у Сирији, Антонов је подвукао да су мета ваздушних напада искључиво објекти инфраструктуре ИД.

„Ни по каквим другим цивилним или војним објектима, како то наводе поједини западни медији, не врше се напади“, нагласио је Антонов и додао да се сви резултати бомбардовања објављују у реалном времену.

Говорећи о Азијско-тихоокеанском региону, Антонов је упозорио да поједине земље покушавају да промене однос снага.

„Озбиљну забринутост изазивају покушаји појединих земаља да измене војно-политичку равнотежу у Азијско-тихоокеанском региону. То се огледа у константном допремању у регион новог наоружања и постепено увеличавање војне активности у оквиру постојећих блокова“, истакао је заменик министра одбране.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут