Бела кућа негира убијање цивила, жена и деце од стране авиона без посаде

14-11-2013 09:15:49 | | / mojenovosti.com |

У аустријским медијима су пре неколико дана објављени написи Светске организације за заштиту људских права (Емнести интернешел), да су Амерички авиони без посаде починили могућератне злочине у Пакистану, прекршивши прописе Светске организације за заштиту људских права.

На овакво реаговање поменуте оганизације, представник за штампу Беле куће оштро је реаговао рекавши да су ови наводи неистинити, јер су авиони без посаде у својм дејствима
сасвим прецизно деловали и да нису починили ништа противзаконито.

Ако се погледа факсимил доле раније објављеног написа да су амерички авиони без посаде од 2004. године у Пакистанском Вазиристану убили 3.325 талибанских побињеника од којих су881 лице цивили и 176 деце, онда се може поставити питање истинитости навода Беле куће.

Да ли је ова изјава једина неистнита, онда се може поставити и питање писања и коментара медија у Немачкој и Аустрији по питању амерчке шпијунаже немачке канцеларке Ангеле Меркел, о чему је немачки угледни дневни лист "Шпигел" објавио слику Обаме са Меркелом, а Обаму назвао -ОБАМА КАО ПРЕДСЕДНИК ЛАЖЕ", јер је он изјавио да њему није била позната ова шпијунажа.