Јединство на КиМ услов националног опстанка Срба у покрајини

24-10-2015 09:31:40 | | / vostok.rs |


Чврсто јединство србских политичких представника на КиМ је императив и услов националног опстанка Срба у покрајини, оцењено је у данашњем разговору србских власти са представницима косметских Срба.

Председник Владе Србије Александар Вучић, директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин дискутовали су о актуeлној политичкој ситуацији на КиМ.

На састанку је разговарано и о изазовима везаним за пријем самопроглашеног Косова у Унеско, економским и социјалним проблемима нашег народа у покрајини, формирању Заједнице србских општина, као и политичким несугласицама унутар „Српске листе“.

Договорено је да Александар Јаблановић више не обавља функцију представника „Српске листе“, а да ту дужност убудуће обавља шеф посланичке групе те листе Славко Симић.

„Та измена биће у најкраћем року регистрована и у релевантним приштинским институцијама. Александар Јаблановић ће у наредном периоду обављати другу одговорну јавну функцију у систему Владе Републике Србије“, наводи се у саопштењу.

Промена на челу „Листе“ није изазвана медијским нападима и манипулацијама, већ потребом да Србска буде још јача и јединствена.

Учесници састанка сагласили су се да ће све евентуалне несугласице међу политичким представницима Срба на КиМ решавати унутар „Српске листе“ и у координацији са Канцеларијом за КиМ Владе Србије.