Мекејна изнервираo споразум Русије и САД о Сирији

24-10-2015 09:48:25 | | / vostok.rs |


Џона Мекејна само што није „ударила кап“ због споразума између САД и Русије о „деконфликтизацији“ неба изнад Сирије, како би избегли несрећне случајеве, саопштио је коментатор „Американ конзерватива“ Денијел Ларисон.

Џон Мекејн, по мишљењу коментатора америчког листа, изнервиран је споразумом Русије и САД, јер је то још један корак даље од његове „полуумне варијанте“ о беспилотној зони.

„Интересантно је да Мекејн тако јако протестује против споразума који смањује ризик за америчке пилоте који лете над Сиријом. У Сирији су САД урадиле много неморалног, али ово тачно није тај случај“, пише коментатор.

Подржавајући „сиријске марионете“, САД су створиле „апсурдну ситуацију, улазећи у конфликт, где за њих ништа није стављено на коцку, док марионете не могу да доведу до успеха“. Америка користи марионете зато што за Сирију у земљи постоји тако мало интересовања, што она не заслужује директну интервенцију.

Раније су аналитичари навели да се САД се понашају „неодговорно“, ризикујићи животе својих савезника лажним надама да ће „Ујка Сем бити са њима до краја“. У стварности, Вашингтон ће их одмах напустити, чим подршка почне да им ствара проблеме.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут