Западним медијима лакше да измишљају вести о Русији

25-10-2015 04:41:04 | | / vostok.rs |


Западним медијима је много једноставније да измишљају информације које нису истините када је реч о акцијама Русије у Сирији, него да покушају да размотре не само проблеме него и узроке који су довели до њих, сматра амерички политиколог Пол Крејг Робертс.

„Западни медији имају само два инструмента. Један од њих је срамно лагање“, сматра аналитичар и наглашава да овај инструмент практично више нигде не делује осим у САД.

„Јувелирска прецизност руских крстарећих ракета и ваздушних напада Пентагону утерује страх у кости. Али према западним медијима, руске ракете су погодиле територију Ирана и готово ниједном нису погодиле циљ – Исламску државу. Судећи по овим, лажним информацијама, ваздушни напади само убијају циљеве и руше болнице“, пише он.

Он додаје да слика света коју стварају западни медији није ништа више од самообмане.

„Други инструмент који користе лажљиви новинари јесте разматрање проблема без узимања у обзир истинских узрока. На пример, проблем миграната. Они их зову мигрантима, уместо избеглицама“, пише Робертс.

С тачке гледишта западних медија, наставља политиколог, ови мигранти су се појавили ниоткуда.

„Они су одлучили да траже бољи живот у Европи, у којој им капитализам обезбеђује радна места, слободу, демократију, а права жена гарантују квалитетан живот. Само, Запад омогућава добар живот зато што сам себе још не бомбардује. Односно они који су похрлили у Европу једноставно су неочекивано одлучили да оду тамо“, ироничан је аутор.

Аналитичар такође оптужује западне медија да су неспособни да установе узрочно-последичне везе јер новинари не могу да повежу миграциону кризу с акцијама Вашингтона који је „за 14 година уништио седам земаља“.

А већина Американаца, с тачке гледишта Робертса, живи у фалсификованом свету који је креирала пропаганда, потпуно одсечена од стварности.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут