Вучић: Морамо да размишљамо и о одговорима на балистичке ракете

25-10-2015 04:48:06 | | / vostok.rs |


Премијер Александар Вучић изјавио је данас да ће Србија имати увек довољно оружја и оруђа да нико не помисли да може да изврши агресију на нашу земљу, подвукао да Влада Србије на том питању озбиљно и добро ради, и да ће то бити једна од тема разговора у Москви.

Вучић је на конференцији за новинаре, на којој је представио годину и по дана рада свог кабинета, рекао да је посао владе да штити земљу, да мора да одговори изазовима у којима се налазимо.

Пратимо, објаснио је премијер, шта раде земље у окружењу „и не смемо да допустимо ни на који начин нарушавање односа снага у региону, што би било могуће да стојимо и не радимо ништа“.

На питање да ли ће набавка наоружања бити једна од тема разговора у Москви, он је рекао да влада пре свега ради на унапређењу српске економије и жели да наше оружје и наше оруђе буде произведено у Србији…

Вучић је додао да, међутим, када правимо хаубицу „Нору“ мора да се узме „Камазова шасија, јер она може да носи више од 35 тона, што је један од разлога и основа да о томе разговарамо са Русима, други је топ 242 који стављамо на куполу борбено возило „Лазар“.

Премијер је рекао да смо већ наручили два транспортна хеликоптера, али да ћемо морати и почели смо да размишљамо и о борбеним хеликоптерима „јер су неки у окружењу добили 16 ’Киова‘ хеликоптера“.

„Морамо да размишљамо и о одговорима на балистичке ракете, не желећи сукоб нигде и никада и ни са ким али једноставно морамо да будемо спремни и да знамо да Србија има ту врсту одвраћајуће снаге за свакога ко би помислио да је Србија лак плен“, рекао је Вучић.

Како је рекао за један од два хеликоптера новац је обезбеђен би требало да стигне пре краја године.

Он је поновио да ћемо покушати да највећи део производње оруђа и оружја обезбедимо у Србији али да ћемо се наравно бавити куповином недостајућег оружја и оруђа од различитих партнера, Руса, Немаца и многих других.

„Подразумева се да Србија неће да буде са не знам каквим оруђем и оружјем, ми смо мала земља, бројчано мали народ, али имаћемо увек онолико колико је потребно да нико не помисли да може да изврши агресију на Србију и влада Србије по том питању врло темељно ради и мислим врло добро ради" рекао је Вучић.