Русија нема стратегију агресије према другој држави

31-10-2015 10:34:39 | | / vostok.rs |


Потпредседник Владе Русије задужен за војну индустрију Дмитриј Рогозин изјавио је да ће његова земља развејати илузије САД о њиховој способности да могу да победе нуклеарну силу у ненуклеарном рату.

Систем муњевитог глобалног удара САД предвиђа стварање хиперзвучног носиоца, на основу прототипа који се већ користи. Он може да изведе високо прецизни ненуклеарни напад са америчке територије на циљеве у било којем делу Земље сат времена након лансирања. Тај систем је посебно опасан и помоћу њега се може извести ненуклеарни удар који разоружава стратешке нуклеарне снаге.

„Ми нисмо ниједном рекли да имамо неку стратегију или концепцију која предвиђа агресију против друге државе. Међутим, концепција муњевитог глобалног удара је чиста агресија. Она по први пут код америчких стратега ствара илузију да могу да победе нуклеарну земљу у ненуклеарном рату. Још једном желим да кажем да је то глупост. То се никад неће догодити“, рекао је Рогозин.

„Ми ћемо те илузије развејати, обезбеђујући своју сигурност у пуној мери свим доступним средствима“, додао је потпредседник Владе Русије на крају седнице Савета безбедности те земље.