Почело дешифровање црних кутија „A321“

04-11-2015 10:04:18 | | / vostok.rs |


Експертиза се врши у згради Министарства за цивилну авијацију. Припрема извештаја о катастрофи руског авиона може трајати четири недеље у зависности од стања црних кутија.

Дешифровање црних кутија руског авиона „А321“, који је у суботу пао на Синају, почело је у Египту, саопштила је агенција Франс прес, позивајући се на египатско министарство за цивилну авијацију. Представник министарства је навео да се експертиза врши у згради Министарства у Каиру.

На седници владине комисије први заменик министра здравља Русије Игор Каграмањан рекао је да је обдукција свих допремљених остатака тела авионске несреће „А321" — завршена.

„Сада је извршена обдукција свих погинулих допремљених у авиону Министарства за ванредне ситуације остатака. Врши се идентификација тела погинулих. Федерални државни центар за судско-медицинску експертизу узео је узорке биолошког материјала за вршење генетске истраге", навео је Каграмањан.

Јуче је шеф „Росавијације“ Александар Нерадко изјавио да ће у истрази учествовати Француска и Немачка, као и државе-произвођачи и Ирска у својству земље где је регистрован авион.

Руски путнички авион који је превозио 224 особе, на линији од Шарм ел Шеика до Санкт Петербурга, срушио се у Египту. Сви путници и чланови посаде су погинули. Ово је највећа несрећа у историји руске авијације.