Пушков: Путин је више од изазова за Обаму и републиканце

04-11-2015 03:36:22 | | / vostok.rs |


Републикански кандидати имају чврст став о Русији и њеном лидеру, али ни они, нити Барак Обама, нису у стању да се супротставе Владимиру Путину, рекао је руски посланик Алексеј Пушков.

„САД брује о томе ко ће бити у стању да се позабави Путином. Међутим, судећи по међусобним оптужбама, нико за то није способан“, написао је шеф спољнополитичког одбора Државне думе на Твитеру.

Кандидати републиканске странке на предстојећим изборима у САД често оптужују америчког председника Барака Обаму да је сувише слаб или равнодушан када је у питању суочавање са Русијом.

Обама је у понедељак исмејао опозиционе републиканце, рекавши да они џаба критикују његову слабост, јер тешко да би они могли да изађу на крај са руским председником Путином.

„Приметили сте да сваки од тих кандидата говори: ’Обама је слаб, Путин му баца прашину у очи, а када ја поразговарам са Путином, он ће се променити?‘“, приметио је Обама на скупу Демократске партије у Њујорку.

„После се покаже да они не могу да изађу на крај са гомилом водитеља на дебатама Си-Ен-Би-Сија“, додао је Обама, праћен аплаузом једнопартијаца.

„У ствари, ако желите да знате — ако не можете да изађете на крај са овим момцима, не мислите да ће Кинези и Руси да се побрину за вас“, закључио је председник САД.