НАГРАДЕ ЗА ИНОВАЦИЈЕ У ИЗДАВАШТВУ „ FUTUREBOOK INOVATION AWARDS 2013

26-11-2013 12:11:39 | | / mojenovosti.com |

На највећој годишњој европској конференцији издавача књигаFutureBookдодељене су награде за иновациони прилаз у издаваштву „FutureBook Inovation Awards 2013г.“
Главну награду добила је издавачка кућа TouchPress: жири је наградио две књиге овог издавача –Disney Animated и водич по Деветој Бетовеновој симфонији.
Rad Dead Good издавача Random House жири је прогласио за најбољу дигитал-кампању чији је циљ био да оснује удружење љубитеља детектива.
За најбољи веб-сајт награђен је Renguin Random House, који се бави издавањем туристичких водича.
Жири FutureBook Innovation Awards је за најсавршенију технологију у савременом издаваштву прогласио проналазак Bibliocloud- инструмент који омогућава ауторима да управљају сопственом електронском библиотеком с применом“ мутних“ технологија. Најинспиративнија личност у дигиталном издаваштву књига у 2013.по мишљењу жирија је Доминик Раку из Surcebooksa.
Жири је оценио да Рака није само у поптуности предан издавачком послу, ангажујући се у популаризацији примена савремених онлајн технологија,него се одикује и ентиузијазмом и отвореношћу којим мотивише своје колеге и друге ауторе да даље напредују.