Вучић: Србију не може нико да гази и унизи

09-11-2015 09:02:45 | | / vostok.rs |


Премијер Србије Александар Вучић поручио је данас Приштини, после одлуке Унеска да Косово не буде примљено у чланство у тој организацији, да неће да одговара на увреде увредама већ да се залаже за наставак дијалога. Србиjа ниjе поражена, а то више и ниjе велика новост, jер полако али сигурно учимо да у наjмању руку не губимо, изjавио jе премиjер.

„Kако jедна стара изрека каже — бахатост jе наjвећи неприjатељ победе. Jа не желим да ликуjем, нити ми Срби желимо да се правимо важни, али хоћемо свима поводом одбиjања захтева Kосова да уђе у Унеско да кажемо: Србиjа ниjе поражена, и то више и ниjе велика новост, и Србиjа полако али сигурно учи у наjмању руку да не губи“, рекао jе Вучић на конференциjи за новинаре.

Oн jе рекао да је наjбољи доказ за то чињеница да jе Србиjа и у случаjу Резолуциjе о Сребреници, економске агресиjе Хрватске, као и данашње седнице Генералне конференциjе Унеска имала успешан краj.

Вучић jе рекао да су србски народ и земља завршили са комплексима и фрустрациjама, да се боре за, а не против, да штите своjе интересе, и да више нисмо неко коме се намеће било чиjа воља.

Штитећи интересе народа супротставили смо се jачима од себе, коjи нас нису унизили, рекао jе Вучић и истакао да jе поносан на земљу и на народ.

Oн jе рекао да ће Србиjа неке утакмице и губити, али да неће одступити од своjих принципа, те да неће улазити у сукобе већ ће покушавати да диjалогом реши све проблеме.

Вучић је поручио Приштини да неће да одговара на увреде увредама, већ да се залаже за наставак дијалога и решавање проблема кроз разговор.

„Мој одговор је: радите свој посао, нећемо каменом да вас гађамо, нити на камен да каменом одговарамо, тражимо наставак дијалога и да проблеме решавамо разговором, а не наметањем или изазивањем криза у односима“, рекао је Вучић на конференцији за новинаре у Влади Србији.

Он је нагласио још једном да Београд жели наставак дијалога и додао би и ово питање, „да је било памети“, било решавано у оквиру дијалога, а не покушајима да се Србија гази или унизи.

„Србију неће нико да гази, нико неће да унизи. Србија то неће дозволити“, поручио је Вучић.

Србија је, како је рекао, спремна на бројне компромисе како би се обезбедио бољи живот за све људе на Косову и Метохији, али да сви морају да испуњавају своје обавезе и договоре.

Србија држи до тога, и тако ће се понашати и у будућности.