Путин позвао Николића у Русију

10-11-2015 01:18:02 | | / vostok.rs |


Председник Руске Федерације Владимир Путин упутио је председнику Републике Србије Томиславу Николићу поздраве и позив да ускоро посети Русију, саопштио је амбасадор Русије Александар Чепурин током састанка са председником Србије.

Томислав Николић је на састанку захвалио амбасадору Чепурину на томе што је Русија приликом гласања на Генералној конференцији Унеска о чланству такозване Републике Косово у тој организацији, још једном показала да је искрени пријатељ и савезник Србије.

Николић је посебно истакао да је добро што није дошло до апсурда и преседана да такозвано Косово, које није међународно призната држава, постане чланица ове организације, јер би то унело нове поделе и отворило врата потпуној политизацији Унеска.

Детаљи посете Николића Русији биће утврђени почетком децембра, када у Београду буде боравио шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

Председник Републике и амбасадор Руске Федерације договорили су и детаље посете госпође Љубове Николајевне Глобове, директорке Росотрудничества и координаторке Русије у пројекту осликавања Храма Светог Саве у Београду.