Вучић захвалио Русији за гласање у Унеску

11-11-2015 08:29:41 | | фото: © Tanjug/ MARKO DJOKOVIC/ vostok.rs |


Председник Владе Србије Александар Вучић примио је амбасадора Руске Федерације Александра Чепурина, коме је захвалио на свесрдној подршци Русије приликом гласања на Генералној конференцији Унеска о захтеву за пријем Косова у ту специјализовану агенцију УН.

Како је саопштила владина канцеларија за сарадњу с медијима, глава тема разговора премијера са руским дипломатом била је имплементација економских споразума постигнутих током Вучићеве недавне посете Москви.

Вучић и Чепурин су констатовали да су посета србског премијера и састанци које је имао са председником Руске Федерације Владимиром Путином и премијером Дмитријем Медведевом дали снажан подстицај даљем унапређењу односа Србије и Русије и да ће резултати, посебно у економској сарадњи, бити веома брзо видљиви.

Србски премијер је изразио захвалност руском амбасадору на свесрдној подршци Русије приликом јучерашњег гласања на Генералној конференцији Унеска о захтеву тзв. Косова за пријем у чланство.

Премијер Вучић је још једном упутио изразе саучешћа државном врху Русије и породицама погинулих у паду руског авиона у Египту.

Србски премијер и руски амбасадор разменили су мишљења и о другим регионалним питањима.