Говедарица: Додик се претворио у инквизитора

29-11-2013 12:47:16 | | СДС/ mojenovosti.com |

Милорад Додик се претворио у великог инквизитора који покушава да у Републици Србској суди и да пресуђује и то показује колико далеко је спреман да иде када је у питању политичка борба и његов останак на функцији, каже шеф посланичког клуба СДС-а, Вукота Говедарица.

Наводи да је Шаровић „наручио убиство Ристе Југовића“ су показатељ да Додик нема ниједан грам предсједничког достојанства те да га је ухватио страх и паника од предстојећих избора.
Говедарица истиче да Додик све то ради како би се задржао у фотељи, те наставља да „продаје маглу грађанима РС“. Стварима о којима прича Додик треба да баве надлежне институције, полиција и тужилаштво, а не предсједник РС.
Предсједник Народног демократског покрета Драган Чавић сматра да је Милорад Додик
изгубио мјеру, заборављајући да је он предсједник свих грађана Републике Српске.
Чавић је Додику узвратио питањем - зашто никада није говорио о Бобану Благојевићу “који је брутално убијен у Лакташима 1999. године, након што је извријеђао Милорада Додика у друштву Миле Ђукановића у једном хотелу. Предсједник НДП-а упозорава да се од Додика још много тога може очекивати, поготово како се буду приближавали избори.