ШЋЕКИЋ: СНП спремна за ванредне изборе у Беранама да би смијенили лошу власт

29-11-2013 09:09:39 | | Aналитика/ mojenovosti.com |

Предсједник Општинског одбора Социјалистичке народне партије у Беранама Драгослав Шчекић казао је у изјави за Портал Аналитика да је СНП подржава идеју за расписивање ванредних локалних избора у том граду, наводећи да ће на њима на побиједи неодговорну власт ДПС-а.

- Сагласан сам са најавама о скраћењу мандата локалном парламенту, имајући у виду чињеницу да је тренутна власт веома лоше водила локалну самоуправу и што су много лошег урадили за грађане Берана. Управо из ових разлога потребно је што хитније смијенити тренутну ДПС-СДП коалицију и зауставити потпуно посрнуће Берана, рекао је Шчекић за Портал Аналитика.
Шћекић је додао да је боље да се што прије промијени власт у тој општини.
- СНП не бјежи од избора, напротив, ми смо спремни да изађемо на изборе и то као најјачи политички субјект у Беранама. За разлику од тренутне ДПС-СДП власти, који скраћују мандат признајући свој паницни страх, како би макар покусали да задрже власт на изборима издвојеним од преосталих општина, СНП то захтијева због легитимитета и интереса гражана и града, рекао је Шћекић.
Шћекић истовремено није желио да коментарише став Горана Даниловића који је казао да опозиција у Беранама треба да се уздржи од "полетног" пристајања на ванредне изборе у режији ДПС-а.
- Не интересују нас неодговорне изјаве појединаца из врха Демократског фронта који се појављују обично када је најтеже ДПС-у. Подвлачим јос једном СНП је у потпуности спремна да преузме одговорност вршења локалне власти у Беранама из простог разлога сто грађани то препознају кроз политику и рад нашег Опстинског одбора, закључио је Шћекић.
Данас је Одбор за статутарна питања Скупштине општине Беране донио консензусом одлуку да локални парламент у овом саставу ради до 16. децембра, односно до тренутка када буде формирана Скупштина у Петњици. Скупштина на којој би требало да буде скраћен мандат би требало да буде одржана 11. децембра.
То значи да би локални избори у Беранама могли да буду одржани већ у фебруару.