Путин: Русија не учествује у трци у наоружању

12-11-2015 09:39:54 | | / vostok.rs |


Руски председник Владимир Путин изјавио је да Русија није ушла у трку у наоружању, већ да је потребно да надокнади оно што је пропустила претходних година.

„Више пута сам поновио да ми не намеравамо да уђемо у трку у наоружању, а камоли да некога сустижемо или престижемо. Ми једноставно морамо да надокнадимо оно што смо изгубили током деведесетих година прошлог века, када су оружане снаге биле слабо финансиране“, рекао је Путин.

Због недостатка финансија тих година прва на удару била је војска, самим тим се није улагало у наоружање, рекао је руски председник на састанку са представницима руске наменске индустрије.

Истовремено, Путин је затражио да се планови о формирању модерне војске и њено опремање најсавременијим наоружањем реализује у потпуности и у задатим роковима.

„Формирање савремене војске, опремљене најмодернијим наоружањем остаје приоритет. Задатак је да реализујемо све наше планове“, рекао је Путин.

Када је реч о финансирању војног сектора, Путин је рекао да се средства исплаћују у складу са државним програмом наоружања до 2020. године.

„Није реч о брзинском поступку већ се ради о планском послу који је договорен још пре 10 година“, закључио је руски председник.