Орбан: Избегличка криза - левичарска завера

12-11-2015 03:52:56 | | / vostok.rs |


Талас избеглица које стижу у Европу са Блиског истока и из Африке могао би да буде део левичарске завере да се Стари континент напуни гласачима који су склони левици, изјавио је данас мађарски премијер Виктор Орбан.

Његова антиимиграциона реторика и подизање ограда на граници у циљу спречавања уласка избеглица које беже пред ратовима и сиромаштвом су га у Мађарској учинили још популарнијим него раније, пренео је Ројтерс.

„Нисам довољно храбар да са сигурношћу о овоме говорим јавно, али не могу да се отмем утиску да иза свега стоји један мастер план“, рекао је Орбан у интервјуу швајцарском часопису „Велтвохе“.

Мађарски премијер се позвао на есеје „европских левичара и радикалних америчких демократа“, који предвиђају рађање европске супердржаве, на штету традиционалних националних држава.

„Избегличка криза представља прилику. Све индикације и досадашње искуство указују на то да ће огромна већина тих избеглица гласати за левицу кад постану грађани Уније, тако да ово представља увоз будућих гласача левице у Европу“, истакао је Орбан.

На питање новинара зашто су конзервативци попут Ангеле Меркел прихватили избеглице добродошлицом, Орбан је рекао: „Многи од нас се то исто питају. Немачка је кључна. Када би Немци сутра рекли: ’Пуни смо, то је то‘, прилив би моментално престао“.

Он је додао и да сумња да су руке Ангеле Меркел везане због њене коалиције са социјалдемократама.