Захарова упоредила Рајсову и Керија са ликовима из басне

14-11-2015 09:00:41 | | / vostok.rs |


Представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова на својој страници на Фејсбуку упоредила је саветницу Барака Обаме за питање безбедности Сузан Рајс и државног секретара САД Џона Керија са херојима басне Ивана Крилова „Лабуд, штука и рак“.

Потпаролка Министарства иностраних послова Русије обратила је пажњу на то колико се изјаве Керија и Рајсове о ситуацији у Сирији размимоилазе, иако су објављене скоро у исто време.

Рајсова је изјавила да Америка засад не види начин на који Сирија може да изађе из кризе, уколико Башар ел Асад остане на власти.

Џон Кери је, са своје стране, изјавио да несугласице поводом улоге Асада у решавању конфликта у Сирији не треба да сметају преговорима у Бечу, још једном у низу састанака, који је планиран за 14. новембар.

„Голубови и јастребови или јединство у различитости? А можда једноставније: лабуд и штука?“, написала је представница МИП-а.

Подсетимо, басна Крилова почиње речима „Када нема договора међу пријатељима, њихов посао се не може да буде решен“. У басни, лабуд, штука и рак покушавају заједничким напорима да помере колица са пртљагом, али не успевају, јер „лабуд лети у облацима, рак иде уназад, док штука вуче у воду“.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут